tisdag 28 oktober 2014

Tusen tack alla Stickspårare!

I söndags genomförde vi ett tredje Stickspår, stickning ombord på gamla spårvagnar medan Göteborg passerar förbi utanför fönstren. Som de båda tidigare gångerna var detta ett mycket uppskattat evenemang. Den här gången körde vi med två fullsatta vagnar med deltagare i alla åldrar. Den yngsta, som var åtta år, gillade spårvagnar och tyckte det var jättekul när vi stannade till för toalettbesök vid Gårdahallen, där man kan se en massa fina vagnar.


Eva var med för andra gången, på Stickspår i somras köpte hon ett paket med garn och mönster till en Centurion som dagen till ära hade på sig denna gång!


Här är Iréne och Ulrika som skålar i en "Cuppa yarn", ett paket med allt man behöver för en trevlig stickstund samlat i en mugg (garn, beskrivning, tepåse och karameller). Jag glömde nog säga det till Ulrika, men jag tycker att hennes stickkorg är så fin!


Den här gången var det Mimmi själv som körde. Mimmi är min fina vän som ställer upp i vått och torrt. Mimmi är mycket aktiv i Ringlinien och är ordförande i Svenska Spårvägssällskapet, utan henne hade det förmodligen inte blivit något Stickspår. Eftersom hon körde lyckades jag inte få någon bild på henne framifrån den här gången.


När man skyltar på en spårvagn gäller det att vara lite extra kreativ. Dels är det inte så mycket plats och dels måste man tänka på att det skakar och svänger så allt som riskerar välta eller trilla ner måste sitta fast. Den här gången lyckades jag inte helt med detta, en tavla jag hade satt upp med ett erbjudande trillade ner i en springa i en vägg nedanför ett fönster. Mimmi meddelade att jag förmodligen aldrig kommer få se denna tavla igen. Här är en mer lyckad upphängning av en krage i Purl Alpaca, den fick jag hjälp av en av de fina konduktörerna att hänga.


Här är en bild på Albin som var konduktör i främre vagnen. Albin visade ett foto på en tavla han broderat med sin far som motiv, den var fantastiskt fin! Nästa gång vill vi se den på riktigt! Tack Albin och övrig personal på Ringlinen för att ni är så goa och hjälpsamma!


Sist men inte minst vill jag tala om att jag har en bössa till förmån för Hjälpstickan med på diverse evenemang, denna var förstås även med på Stickspår. Pengarna vi fick in i söndags har nu Hjälpstickan fått och här skriver Ulrica, som driver Hjälpstickan, och tackar! Tack själv Ulrica, för att du driver Hjälpstickan och med hjälp av alla hjälpstickor ute i landet, ser till att behövande får handstickade plagg att värma sig med.

Tusen tack till alla Stickspårsdeltagare som gjorde att vi fick en fantastisk eftermiddag tillsammans!1 kommentar:

  1. Tack för en mycket trevlig aktivitet, detta var andra gången jag var med.
    Hoppas på fler turer :)
    Mvh Veronica.
    Virre's stickning

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.