torsdag 14 augusti 2014

Spännande nyheter inför hösten!

Nu är det spännande tider här på Garnasinne! Höstens nyheter är på ingång och ni som besöker Strik Bornholm första helgen i september kommer få äran att ta del av dem först. Men var lugn, garnerna kommer finnas i butiken strax efter att vi återvänt från Danmark.

Purl Alpaca Design

Den första nyheten är ett underbart alpackagarn från brittiska Purl Alpaca Design. Garnet tillverkas av fibrer från brittiska alpackor och alla nyanser är naturliga. Det finns massor av vackra mönster att välja bland och modeller stickas upp för fullt just nu. Se här bara, ett litet urval av allt vackert man kan sticka!


Garnasinne Undyed

Den andra nyheten, den som jag själv är mest exalterad över, är att vi håller på att få ett eget garn, spunnet i ett brittiskt spinneri, det spinneri som bland annat tillverkar det fina vintagegarnet Excelana och spinner några av The Natural Dye Studios garner. Jag har precis fått veta att vårt garn är klart och redo att skickas! Nu ser jag med spänning fram emot att få leveransen, som förhoppningsvis kommer någon gång under nästa vecka.

Detta är ett ofärgat garn som tillverkats av ull från de brittiska fårraserna Exmoor Blueface och Blueface Leicester. Garnet kommer finnas i två varianter, 4 ply (ca 333 m/100 gram) och DK (ca 250 m/100 gram). Vill man hellre vill ha ett garn med färg kan man alltid färga det själv med till exempel Jeaba Kallfärg som finns i butiken (instruktioner får man förstås med vid köp, de går också att ladda ner på sidan).

Jag kan knappt bärga mig tills jag får detta garn i mina händer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.