fredag 1 augusti 2014

Sommarens favoritplagg

Lagom till semestern blev jag klar med min Daisy i Linea som genast blev mitt favoritplagg denna sköna sommar! Den är luftig och blir bara mjukare ju mer man använder den och när den är lätt att skölja upp och plantorka i solen när det behövs.Eftersom den är stickad i ett stycke uppifrån och ner kan man lätt prova den efter hand och se att passformen stämmer. Jag fick repa upp lite där bak när jag missade intagningarna som skulle göras samtidigt som de förkortade varven, men efter det var det bara att köra på igen. De förkortade varven gör att den blir lite längre baktill vilket jag tycker är väldigt snyggt.

Mönstret hittade jag på Ravelry. Jag gjorde ärmarna ett par varv kortare och nederdelen en bit längre än vad det stod i mönstret. Det gick totalt åt 5 härvor av Ullcentrums Linea.

Bilderna är tagna vid Wira Bruk i Roslagen där vi tillbringade några timmar under en av våra semesterdagar. Jag kan verkligen rekommendera ett besök dit, en fantastisk miljö med många vackra byggnader, en konstsmidesbutik och ett litet museum (huset bakom mig på den övre bilden). Kafé med gott fika finns det också förstås, så man kan dricka kaffe och sitta och sticka ute i solskenet (eller inomhus om det är sämre väder).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.