lördag 7 juni 2014

Söta babyhättor

Maja Karlsson på Majas Manufaktur hittade ett sött mönster på en babyhätta i en gammal handarbetsbok. Hon skrev snabbt ner mönstret och har nu delat med sig av det på sin blogg, Husmorsskolan. När jag och Maja hade garnfest i Arvika fick jag se den på riktigt och blev själv sugen på att testa att göra en. Jag stickade först en i ljusblå Iloyarn Alpaca Superfine 3/11 på sticka 3,5 mm. Jag använde dubbelt garn. Den blev väl stor för en nyfödd men kan nog passa på en som är några månader. Däremot räckte det inte riktigt med ett nystan så jag fick maska av ett varv tidigare.

När jag kom hem gjorde jag ett nytt försök, med samma garn fast mörklila (även denna gång i dubbelt garn) och på sticka 3,0 mm. Den blev förstås lite mindre och garnet räckte gott och väl så jag gjorde även ett par knytband till den.

Såhär blev de små hättorna, visst är de söta? De går så snabbt att sticka dessutom så de är en perfekt sista minuten-present till en liten. Jag hade inga småttingar i närheten så jag lånade sonens docka som, i sällskap av en docka jag fick som liten, fick sitta modell.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.