fredag 20 juni 2014

Glad Midsommar!

Igår fick jag ett infall och bestämde mig för att virka en midsommarstång. Det gick åt lite garn, ett par grillspett, lite lim och en bit ståltråd och tog ett par timmar att göra den. Nedan följer en enkel beskrivning av hur jag gick till väga.


Virkad midsommarstång

Kapa grillspettet som ska användas till armar och virka sedan in grillspetten genom att göra fasta maskor runt dem. Vrid virkningen lite så den maskorna snurras i spiral runt spetten. Fäst garnändarna och sätt lite lim på ändarna så inte garnet åker av.


Tillverka två ringar av ståltråd och virka in dem på samma sätt som grillspetten.

Sy ihop grillspetten till ett kors, med spetsen på det långa spettet neråt.Sy fast ringarna på armarna.

Fäst garnet i änden på ena armen och virka luftmaskor upp till toppen av stången, virka en fast maska i maskan längst upp och fortsätt virka luftmaskor ner till änden på andra armen och fäst den där. Fäst garnändarna.

Tvinna lite blått och gult garn och fäst i ena armens ände, trä det över toppen och ner på andra sidan. Fäst i andra armens ände.

Blommorna görs genom att man trär på tunt garn på en nål. Stick in nålen innanför maskorna i ringen, stick ut nålen en bit bort. Gör en knut på garnet så nära ringen som möjligt. Stick ner nålen där den kom upp och upp en bit bort, gör en ny knut och fortsätt på samma sätt runt ringen.

Fäst de sista garnändarna.

Midsommarstången är klar! Stick ner den där du vill ha den och sätt igång att fira midsommar!

Ha en riktigt härlig midsommar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.