torsdag 5 juni 2014

En liten berättelse om en Centurion

Ni som följer Garnasinne på Instagram eller Facebook har sett att jag gjort ett nytt mönster som heter Centurion. Sjalen kom till genom att jag råkade fem minihärvor av The Natural Dye Studios Dazzling 4 ply/Sock över och ville göra något av dem. När jag var klar la jag upp bilder på den både på Instagram och Facebook och fick så många positiva kommentarer att jag bestämde mig för att skriva ner mönstret.

Centurion modell mindre

Jag hade även gått och klurat ett tag på att göra ett mönster som passade för The Natural Dye Studio Dazzle HT Rainbow Collection. När jag jobbade med mönstret på Centurion kom jag att tänka på att den skulle bli fin i det garnet och att det kunde vara roligt att göra den i två storlekar.

Centurion modell större

Namnet Centurion kommer sig av min mans kommentar till sjalen: Varje gång jag ser den här så tänker jag att den påminner lite om en Lorica Segmentata. Särskilt sådär slängd över axeln så tänker jag på en senromersk Centurion med den lilla capen slängd över ena axeln. Lorica Segmentata var lite svårt att komma ihåg tyckte jag så det fick bli Centurion.

Centurion finns nu att köpa, enbart som mönster eller tillsammans med garn, på hela fyra olika sätt. Välj det som passar bäst för dig!

  1. Den mindre modellen går att köpa i ett paket med garn och mönster. Klicka här!
  2. Vid köp av en förpackning av The Natural Dye Studio Dazzle HT Rainbow Collection kan du välja att få med mönstret på köpet. Klicka här!
  3. Enbart mönstret går att köpa i webshopen. Klicka här!
  4. Det går även att köpa mönstret för sig på Ravelry. Klicka här!
Sjalen stickas uppifrån och ner och börjar med en fin i-corduppläggning. I-corden följer sedan sidorna ner till avmaskningskanten. Skulle det dyka upp några frågor längs vägen kan ni givetvis höra av er så försöker vi reda ut det tillsammans!


2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.