onsdag 3 april 2013

Varma ränder

Under påsken har jag njutit av att sticka på en cowl (finns det något bra svenskt ord för cowl?) i det fantastiskt mjuka garnet Angel DK från the Natural Dye Studio som består av babyalpacka, silke och kashmir. Den kommer att värma gott nu när våren äntligen kommer men den riktiga sommarvärmen inte infunnit sig än. Även svala sommarkvällar kommer den att vara skön att bära.Mönstret, som heter Stripes to Keep Me Warm, är skrivet på engelska och det finns att ladda ner gratis på Ravelry (att gå med i Ravelry kostar ingenting och rekommenderas varmt). Cowlen stickas uppifrån och ner och är inte speciellt svår. Ett par roliga detaljer är resåren med vridna maskor och avmaskningen som var ny för mig och gav ett elastiskt och fint resultat. Man kan även passa på att lära sig att randa utan att skarven mellan varven syns så tydligt i rundstickningen, genom att använda sig av metoden som på engelska kallas jogless stripes (Youtbelänk).

Jag använde en härva av vardera Watersmeet (blå) och Lundy (orange). Eftersom mönstret är skrivet för ett garn som ligger på 250 meter per 100 gram och Angel DK är på 225 meter per 100 gram stickade jag 30 cm istället för 40 innan jag började öka. Det blå garnet räckte då precis medan det blev lite kvar av det orange.

Igår kväll la jag cowlen i blöt en stund med lite Terra Midi Tvättschampo. Sedan sköljde jag ur med rent vatten och pressade försiktigt ut så mycket vatten det gick, för hand och med hjälp av en handduk. Efter det la jag bara ut den plant och formade den lite. Nu har den torkat över natten och den ser jättefin ut och är redo att användas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.