onsdag 19 september 2012

Strålande alpackakväll med Cecilia Holm från Iloyarn

Alpackakvällen blev fantastiskt, kaféet var så fullsatt att extrastolar fick användas. 

Cecilia Holm berättade om hur hon av en slump fick jobb på garnfabriken i Bolivia och reste dit i tron att hon skulle få lära sig spanska på plats, hennes spanska var då endast knapphändig, men istället blev hon genast satt i arbete. 

Cecilia Holm med garner till höger.

Garnfabriken är ett kooperativ startat av alpackabönder och hantverkare och Cecilia fick ta del av hela processen, från alpacka till färdig produkt, under sin vistelse där. Hon besökte gårdar och träffade alpackabönder likaväl som hon tog del i fabriksarbetet och hjälpte designers att förstå vad vi gillar här i Europa.

När Cecilia kom tillbaka till Sverige startade hon Iloyarn som idag importerar garner direkt från fabriken och säljer vidare till butiker här i landet.

Efter Cecilias föredrag fanns det möjlighet att köpa garner på plats och det fanns ett bord uppdukat med alla Iloyarns produkter. Den första leveransen av färgade garner, Iloyarn Alpaca Superfine 3/11 Colour hade hon fått hem kvällen innan, så det är med glädje vi på Garnasinne nu kan presentera detta tillskott i sortimentet. Det röda garnet sålde slut på plats men den kommer i lager igen inom kort.

Stort tack till alla som ville vara med och dela denna alpackakväll med oss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.