fredag 29 juni 2012

Opsa i Manos Lace

Jag har stickat Visalisas Opsa i Manos del Uruguays Lace och den blev helt fantastisk! Vacker, värmande, nätt och idealisk att lägga över axlarna denna, inte alltför varma, sommar. 

Som alla Visalisas mönster är Opsa fantastiskt väl genomtänkt och välskrivet med spetsdelen snyggt utritad i diagramform. 

Opsan finns i tre storlekar, normal, lite mindre och lite större. Jag stickade den normalstora och den blev ungefär en meter bred över axlarna. Jag använde rundsticka 4 mm, men eftersom jag stickar lite hårt så motsvarar det ungefär sticka 3,5 mm för en normalstickerska.

Jag tycker att min Opsa är alldeles perfekt, den värmer lite över axlarna utan att hänga ner alltför mycket och vara i vägen. På bilden längst ner ser man hur långt ner på ryggen den når.

Till min Opsa gick använde jag en härva Manos Lace och hade då kvar 13 gram när jag var klar. Vill man sticka den större storleken rekommenderar jag att man köper två härvor.

Jag älskar redan denna sjal och kommer att bära den ofta!2 kommentarer:

 1. Hej!
  Kan man köpa mönstret av dej på denna sjal=Opsa
  by visalisa.
  Mvh Marie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!

   Mönstret kan köpas på Visalisas sida http://www.visalisa.se/2012/04/opsa.html, klicka på Buy Now så blir du omdirigerad till en sida där du kan välja att betala med PayPal eller kort.

   Lycka till!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.