torsdag 7 juni 2012

Offe på svenska

Äntligen är den här - Offe på svenska!Min Offe (till höger) blev färdig i söndags och igår kväll fick jag ett meddelande från Visalisa att mönstret nu finns översatt till svenska. Jag blev förstås mycket glad eftersom många frågat efter detta mönster på svenska, det har bara funnits på engelska innan. 

Denna kofta har en snygg design som passar de flesta kroppsformer. Dessutom är mönstret skrivet så att du lätt gör anpassningar till hur just du vill ha din Offe, kort eller lång med korta eller långa ärmar, med breda eller smala ränder, eller kanske helt enfärgad.

Min Offe är stickad i Semilla fino och Semilla. Till ränderna har jag använt 3 nystan ljusgrå (101) och 3 nystan blågrön (121) Semilla fino och till kanten 1 nystan vinröd (109) Semilla. Som ni ser valde jag att göra min långärmad eftersom jag trivs bäst i det.

Vissa teknikdelar har dock uteslutits i den svenska versionen. Visalisa skriver själv såhär:

Jag hade ambitioner att göra ett fullständigt teknikkapitel, med beskrivningar på de "specialare" som finns i mönstret (saker jag lärt mig i engelska mönster, men aldrig sett svenska förklaringar på), men det klarade jag inte riktigt att göra, för så många ville "bara ha mönstret". Så nu har jag översatt det!


Men för att underlätta lite för er kommer här ett par användbara länkar från youtube:

Här visas hur man gör mattress stitch eller smygstygn (Om ni tycker det blir för löst - Sy tillbaka tvärsemot för att förstärka sömmen!) 

Här visas tillfällig uppläggning på en annan garnbit. Du kan lägga upp sä här direkt på en annan rundsticka!  (Damen i filmen ska sticka med grått. Hon ska ta bort den röda tråden.)


Det finns fler och säkert flera bättre om du söker på mattress stitch och provisional cast on.

Tack för mönstret Visalisa! Vi hoppas på fler smarta designer av dig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.