torsdag 28 juni 2012

Garnasinne på Ravelry!

Ravelry är ett fantastiskt stickforum med över 2 miljoner användare över hela världen. Det är helt gratis att bli medlem. På Ravelry kan man hitta massor av mönster (närmare 300.000!) och inspiration på alla möjliga språk. Man får en egen sida där man kan lägga upp och dokumentera sina egna projekt och garner, stickor, mönster med mera. Eftersom det är så många medlemmar finns det en enorm mängd projekt att titta på och inspireras av. 

Visste du att Garnasinne finns på Ravelry?

Garnasinne finns på Ravelry i tre kategorier, butik (shop), grupp (group) och mönster (patterns). Nedan följer en enkel beskrivning av respektive sida. 

Du som inte är medlem ännu kan nog tycka att det är smått förvirrande. Mitt förslag är att du börjar med att bli medlem i Ravelry (gratis!) och tittar runt lite, så du lär dig hitta där. Har du sedan några frågor, skriv gärna något i kommentarsfältet nedan eller kommentera på Garnasinnes facebooksida, som du kommer till om du klickar här!

För att komma in på länkarna nedan behöver man vara medlem i Ravelry. 


Butik (Shop) 

Här kan du se vilka garner andra har köpt från Garnasinne. När du klickar på ett garn någon lagt upp, kommer du till det garnet i den personens stash (garnlager). Har garnet använts till ett projekt finns det en länk dit så du kan se vad det blev.

Du kan själv länka dina inköp från Garnasinne när du lägger upp dem i din stash. Detta gör du genom att skriva in Garnasinne vid Purchased at, klicka på länksymbolen och välja Garnasinne garnasinne.se i pop up-rutan.
Grupp (Group)

Gå med i Garnasinnes grupp och dela med dig av vad du skapat av garner och mönster från Garnasinne. Där kan du även se vad andra har gjort. Det finns även ett diskussionsforum i gruppen där man kan diskutera med de andra medlemmarna.

På sidan med ditt privata projekt finns en ruta till höger som heter groups, när du klickar på texten Share with a group... kan du välja Garnasinne (när du har gått med i gruppen). Ditt alster kommer då att finnas med på Garnasinnes gruppsida.

Mönster (Patterns) 

Än så länge finns bara Kärlekssjalen här, om du virkar den kan du länka till mönstret så att din sjal dyker upp på mönstersidan. Flera spännande mönster kommer att dyka upp här efter hand. Har du gjort något utifrån något av de mönster som finns här så kan du länka till det från projektsidan. Detta gör du genom att skriva in mönstrets namn vid Pattern, klicka på länksymbolen och välja mönstret i pop up-rutan.Men nu ska jag inte ta upp mer av din tid, det är dags för dig att titta in på Ravelry! Glöm inte att gå med i Garnasinnes grupp och länka dina garner och projekt till Garnasinnes sidor. Ha så skoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.